Radio reclame laten maken door Studio QKLQ

De kosten voor het laten maken van een radiocommercial hangt van een aantal zaken af. Wat is de lengte van de spot? Wilt u regionaal of landelijk adverteren? Wat voor een voice-over wenst u? Is er behoefte aan ondersteunende muziek of sounddesign? We produceren in elk geval vanaf €350,-

In urgente gevallen kunnen we uw commercial leveren binnen 48 uur. Toch leert de ervaring dat, inclusief het ontwikkelen van concept, casting van stemacteurs en eventuele correctierondes, tussen de 5 en 10 dagen nodig zijn om uw eindproductie aan te leveren.
Alles is mogelijk. Wanneer u al een duidelijk concept en scherpe tekst voor ogen heeft dan is dat prettig. Mocht u echter nog geen idee hebben dan is dat geen enkel probleem. Samen met u ontwikkelen onze creatieve copywriters een pakkend concept met een duidelijke call to action dat past bij uw merk en resulteert in een succesvolle campagne.
Wij kunnen stevige kortingen voor u realiseren wanneer u ons het hele inkooptraject laat faciliteren. Onze vaste mediapartner ‘Mediawerkt’ weet door jarenlange ervaring niet alleen uw zendtijd zeer scherp in te kopen, maar u ook te adviseren in de keuze betreft station, tijdvak en doelgroep.
In tegenstelling tot veel productiehuizen neemt u bij Studio QKLQ een licentie af voor onbepaalde tijd. Dat betekent dat u het recht heeft de commercial in te zetten wanneer u wilt en op welke zender u wilt. Dus geen onverwachte kosten achteraf, wel zo netjes.
Indien u gebruik wilt maken van muziek in uw radiocommercial, dan produceren wij dat graag op maat voor u. Hiermee betaalt u slechts een eenmalig bedrag zonder lastige regelgeving van Buma/Stemra, dus zonder onverwachte kosten op nacalculatie. Wilt u toch graag gebruik maken van muziek uit het “hitgenre”, dan zult u dat aan moeten vragen bij Buma/Stemra. Houd rekening met de mogelijkheid dat u hiervoor geen toestemming krijgt of een hoge prijs moet betalen. Wellicht is het interssant voor u om te weten dat Studio QKLQ ook soundlogo’s produceert. Hiermee kunt u uw merk een geluid geven.
Studio QKLQ levert een 100% tevredenheidsgarantie op uw radiocommercial. Dat betekent dat u pas betaalt wanneer u tevreden bent, zo simpel werkt het. Ervaring leert dat met een goede briefing 9 op de 10 producties direct het gewenste resultaat leveren. Heel soms is er een correctieronde nodig om de puntjes op de i zetten. Hier betaalt u uiteraard niets extra’s voor, dit zit bij de totaalprijs inbegrepen.
Door jarenlange ervaring hebben wij een bestand opgebouwd met tientallen professionele mannelijke en vrouwelijk voice-overs die breed ingezet kunnen worden. Tevens heeft Studio QKLQ een voice-over in eigen huis die tegen een gereduceerd tarief de spots voor u inspreken kan.
KLIK HIER NAAR ENKELE VOORBEELDEN

RADIO RECLAME LATEN MAKEN

Een radiocommercial laten maken doet vaak een groot beroep op uw marketingbudget. Hierdoor is het belangrijk dat u van te voren een goed beeld heeft wat u wilt vertellen. Studio QKLQ is in staat om uw identiteit, dienst of product te vertalen naar een pakkend verhaal die uw doelgroep aanspreekt. Wij kunnen wij u snel van dienst zijn, omdat wij een full service productiebureau zijn. Wanneer u overweegt een radiocommercial te laten maken, houd dan rekening met de volgende vijf tips.

radio reclame laten maken
Radiocommercial maken

5 TIPS WAAROP TE LETTEN BIJ HET MAKEN VAN EEN RADIOCOMMERCIAL

1. Een reclame kan nog zo origineel of grappig zijn, als het product of de aanbieding niet interessant is zal niemand reageren op de radio commercial. Vraag je zelf dus eerst af hoe effectief een radiocommercial voor jouw product of merk kan zijn.

2. Kies voor een voice-over die bij je boodschap past. Het gaat niet alleen om een mooie klankkleur van de stem maar ook om de juiste tone of voice. Vraag jezelf ook af of je een mannenstem of vrouwenstem wenst te gebruiken. Een mannenstem wordt vaak als krachtiger ervaren door de luisteraar terwijl een vrouwenstem onbewust meer vertrouwen wekt.

3. Denk goed na over je doelgroep en op welke zenders je deze denkt te bereiken met de radiospot. Hoewel we altijd hierin kunnen adviseren is het toch verstandig om hier over na te denken alvorens je een concept gaat bedenken voor je spot.

4. Bepaal de hoeveelheid secondes die je wilt inzetten. Hoewel dit voor de productiekosten van de radiocommercial niet veel uitmaakt gaat elke 5 seconden extra zendtijd wel degelijk invloed hebben bij het inkopen daarvan. Kun je jouw boodschap goed en effectief verpakken in 10 seconden, waarom zou je dat dan in 20 seconden willen doen?

5. Een origineel en onderscheidend concept voor de radiospot is niet per definitie een must voor een doeltreffende campagne. Hoewel dit vaak meehelpt wil men nog wel eens teveel nadruk leggen op originaliteit waardoor de boodschap verloren kan gaan en de plank wordt mis geslagen.

IS DE RADIOSPOT GEMAAKT? NU LATEN HOREN!

Nadat de radiocommercial is gemaakt, moet ervoor worden gezorgd dat de doelgroep deze te horen krijgt. Het is belangrijk dat er bij de inkoop van de zendtijd een goede keuze wordt gemaakt. Studio QKLQ begeleid de keuze voor een het inkopen van de juiste media voor het uitzenden van uw radiocommercial. Door de jarenlange ervaring beschikken wij over zeer veel kennis van diverse doelgroepen. Hierdoor weten wij wat een specifieke doelgroep belangrijk vindt en hen aanspreekt.

Het inkopen van de juiste media is een vak apart. Hiervoor werken wij samen met een partner met jarenlange ervaring in de mediabranche en maken wij gebruik van hun kennis van de prijs-waardeverhouding. Ook hebben zij scherpe prijsafspraken met vrijwel alle partijen binnen de mediawereld. Hierdoor is het vaak mogelijk via ons extra voordeel te behalen op de media tarieven als Studio QKLQ uw radiosot heeft geproduceerd.

Radiocommercial laten produceren studio qklq

Contact

Vrijblijvende brainstorm?

Bingerweg 18R / 2031 AZ Haarlem / +31 (0)23 3690999 / info@studioqklq.nl

BTW nr. NL1833.97.447.B01 / KvK nr. 56136242 / IBAN NL65 ABNA 0567030350