Muziek voor documentaire2020-02-06T16:23:50+01:00

Muziek voor documentaire

De kosten voor het laten produceren van muziek voor documentaires hangt van een aantal zaken af. Wat is de gewenste lengte van de compositie? Waar wordt de documentaire op uitgezonden? Wat zijn de wensen betreft het arrangement en genre? Neem contact met ons op en na een vrijblijvend telefoongesprek kunnen we al snel tot een kostenindicatie komen.

Net als het produceren van een documentaire vraagt een compositie aandacht. Een pakkend muziekstuk laat zich immers niet opdringen door tijdsdruk. Wel zijn we inmiddels ervaren bij Studio QKLQ dat we indien nodig binnen 6 werkdagen de compositie voor uw documentaire kunnen aanleveren.

Onze muziekproducties zijn opzettelijk niet onder gebracht bij BUMA/STEMRA zodat u slechts eenmalige kosten betaalt zonder vervelende nacalculatie.

Het kan zijn dat u de muziek voor uw documentaire enkel voor een eenmalige publicatie wilt gebruiken, maar het is ook denkbaar dat u de muziek voor de documentaire voor onbepaalde tijd wilt publiceren. Bij het afnemen van de muziekproductie krijgt u een licentie waarin de afspraken van het gebruik van de titel staan vermeld.

Naast dat Studio QKLQ muziek voor documentaires produceert, zijn wij ook gespecialiseerd in het ontwikkelen van videoproducties. We kunnen u dus ondersteunen in het opname- en editingproces wanneer u zelf minder ervaren bent in één van beide onderdelen.

Studio QKLQ heeft jarenlange ervaring met professionele muzikanten en producers binnen verschillende muziekstromingen. Hierdoor is het mogelijk om u binnen elk genre te bedienen wanneer het op documentairemuziek aankomt. Studio QKLQ is ook actief als muziekproducent voor commercials. Klik voor meer informatie.

Studio QKLQ levert een 100% tevredenheidsgarantie op uw muziekproductie voor uw documentaire. Dat betekent dat u pas betaalt wanneer u tevreden bent, zo simpel werkt het. Ervaring leert dat met een goede briefing en juiste referenties 9 op de 10 producties direct het gewenste resultaat leveren. Heel soms is er een correctieronde nodig om de puntjes op de i zetten. Hier betaalt u uiteraard niets extra’s voor, dit zit bij de totaalprijs inbegrepen.

muziek voor documentaire

MUZIEK VOOR DOCUMENTAIRE

Het selecteren van documentaire muziek is misschien wel even belangrijk als het schieten en snijden van het beeldmateriaal. Muziek versterkt of bepaald de sfeer die de documentairemaker wil overbrengen. Met de juiste aandacht en precisie voor de muziekproductie van de documentaire is het mogelijk om net dat te vertellen wat misschien met woord en beeld niet lukt. En juist dat is wat ons zo fascineert. Studio QKLQ specialiseert zich naast muziekproductie voor (radio)commercials, leaders of artiestenrepertoire, in documentaire muziek. Onze componist/producer gaat samen met u als documentairemaker of producent op zoek naar de muzikale sferen en sounddesign die uw montage verlangt.

ALTIJD OP MAAT

Voor elke documentaire produceren wij documentaire muziek op maat en stoppen we pas wanneer u écht gelukkig bent met het resultaat. Daarnaast brengen wij pas kosten in rekening wanneer we een vorm hebben gevonden waarin we een succesvolle samenwerking kunnen garanderen. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

muziek voor documentaire
muziek voor documentaire

WERKWIJZE PRODUCTIE MUZIEK VOOR DOCUMENTAIRE

 • Kennismaking
  In een vrijblijvende kennismaking werpen we graag een eerste blik op de ruwe edit. We zijn benieuwd naar uw verhaal en doelstelling en gaan op zoek naar muzikale raakvlakken en referenties die uw documentaire moeten onderstrepen.
 • Opzetfase
  U kiest één scene waar wij mee aan de slag gaan. We componeren muziek naar uw referentie en onze smaak, en proberen de juiste toon te zetten voor wat u voor ogen heeft bij de gehele documentaire.
 • Overeenkomst
  We sluiten een overeenkomst waarna we officieel met de productie kunnen beginnen. In deze overeenkomst zijn budgetten en tijdschema’s vastgelegd.
 • Tussentijdse evaluatie
  We beluisteren samen de ruwe composities die onder de documentaire komen en beslissen wat eventueel een aanpassing verlangt.
 • Eindproductie
  We gaan van start met de eindmix en mastering van de composities.
  Daarna bieden wij de mogelijkheid uw opgenomen audio zoals interviews na te bewerken in onze studio.
 • Eindoplevering
  Nadat onze productie is opgeleverd bepalen we een datum waarop we samen de gehele productie bekijken. Eventueel worden kleine puntjes van aanpassing genoteerd en binnen 24 uur gerealiseerd. Wat volgt is het eindresultaat, uw documentaire voorzien van muziek op maat gemaakt.

WAT KOST MUZIEK VOOR DOCUMENTAIRE?

Het klinkt als een cliché, maar helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Wanneer wij ons beperken tot vaste prijzen zouden we ons ook beperken in creativiteit en inspiratie. Het produceren van muziek voor documentaire zien wij niet als werk, maar als voorrecht. Om dat gevoel vol te kunnen houden zullen we tot financiële afspraken moeten komen die binnen uw mogelijkheden passen. Uiteraard zullen deze reëel zijn ten opzichte van onze inspanningen. Ontvangt u subsidies voor uw productie? Werkt u in opdracht van een merk of instantie? Waar wordt de documentaire uitgezonden? Wat is uw ervaring als documentairemaker? Het zijn allemaal vragen waar wij graag antwoord op krijgen. Om zodoende niet alleen de gevestigde producent van dienst te kunnen zijn, maar ook die beginnende documentairemaker die behoefte heeft aan onderscheid en professionaliteit.

muziek voor documentaire

Beluister hier ons meest recente composities

Wij produceren onder andere voor

Een vraag of vrijblijvende brainstorm?

Bingerweg 18R / 2031 AZ Haarlem / +31 (0)23 3690999 / info@studioqklq.nl

BTW nr. NL8583.96.853.B01 / KvK nr. 70619158 / IBAN NL65 ABNA 0567030350