Het succes van het laten maken van een radiocommercial

Radio, een prachtig medium met wekelijks meer dan 13 miljoen luisteraars. Met alle online platformen zou je soms bijna vergeten hoe krachtig radio nog steeds is. Maar wat maakt dat radio zo impactvol is? En hoe bereikt een radiospot het gewenste effect?

Radio creëert saamhorigheid

Het is overal, altijd en het lijkt oneindig. Radio is diep geworteld in het medialandschap. ‘s Ochtends vroeg of ‘s avonds laat; er is altijd iets live op de radio. Van nieuws, tot trends, van de tofste hits, tot de hoogtepunten van het moment. Eigenlijk begeleidt radio als het ware de dag. Vaak luistert men radio alleen, maar het feit dat meerdere mensen in de auto, in de wachtruimte, op kantoor of tijdens het koken meeluisteren schept toch een gevoel van saamhorigheid.

Gerichte doelgroepen en trouwe fanbase

Doordat het zo regelmatig aanwezig is, zorgt radio voor een gevoel van verbinding en vertrouwen. Veel luisteraars hebben favoriete zenders waarmee ze een goede band hebben en zien het daarom als een betrouwbaar medium. Hierdoor hebben zenders vrij gerichte doelgroepen waar je jouw boodschap ten gehore kunt brengen. Ook zappen luisteraars minder snel weg tijdens het reclameblok in vergelijking met televisie. Daarnaast is het een medium wat snel kan schakelen, waardoor je vlug kunt inspelen op de heersende gedachtes, wensen en behoeften van de doelgroep.

Uitstekend voor merkbekendheid

Een reclamespot op de radio is een goede manier om mensen in aanraking te laten komen met jouw merk. Radio heeft namelijk een relaxte sfeer; mensen zijn vaak ontspannen wanneer zij de radio aanzetten. Hierdoor staan ze meer open voor de boodschap. Ook luisteren veel mensen onbewust naar de radio. Dat klinkt wellicht nadelig, maar dit pakt juist zeer positief uit. Zelfs wanneer luisteraars niet actief de boodschap tot zich nemen, heeft het nog steeds effect. Ook een onbewuste waarneming wordt in het geval van radio door het brein verwerkt wat bijdraagt aan de merkbekendheid. Een terugkerend concept slaat vooral goed aan. Herkenbaarheid is dan ook essentieel voor een succesvolle radiocampagne.

Versterkende factor voor andere marketinginspanningen

Wanneer je geen radiocommercial laat maken voor je campagne, laat je waarschijnlijk kansen liggen. Radio is een belangrijke speler in een crossmediale campagne en draagt beduidend positief bij aan online marketinginspanningen. Mensen consumeren namelijk verschillende soorten media. Door de boodschap in een andere setting nog eens te horen, wordt de luisteraar er aan herinnerd. Daarnaast zorgt een radiocommercial vaker voor een directe reactie of actie naar aanleiding van het horen van een spot. Hierdoor draagt radio, wat een relatief kostenefficiënt medium is, positief bij aan de algehele campagne.

Zelf de impact van radio ervaren? Ontdek meer over een radiocommercial laten maken door Studio QKLQ. Je kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen om te sparren over de mogelijkheden!

Plaats een reactie

Contact

Een vraag of vrijblijvende brainstorm?

Studio QKLQ • Lageweg 29 • 2064KZ Spaarndam • +31 (0)23 – 3690999
BTW nr. NL8583.96.853.B01 • KvK nr. 70619158 • IBAN NL65 ABNA 0567030350

Bel mij terug

Studio QKLQ  •  Lageweg 29  •  2064 KZ Spaarndam  •  +31 (0)23 – 3690999

Offerte aanvraag

Studio QKLQ  •  Lageweg 29  •  2064 KZ Spaarndam  •  +31 (0)23 – 3690999