Waarom krijgen mensen kippenvel?

Waarom krijgt een mens kippenvel? En wat heeft Studio QKLQ daar eigenlijk mee te maken? Daarvoor moeten we even wat jaren terug.

Kippenvel is een overblijfsel van onze voorouders in de oertijd die veel behaarder waren dan wij nu. Wanneer de kou opstak zorgden de recht op staande haren en het samentrekken van haarspiertjes voor betere isolatie van warmte in het lichaam. Maar ook wanneer dreiging heerste gingen de haren overeind waardoor je groter zou lijken voor de vijand. Iets wat met name bij dieren meer effect had. Kippenvel krijgen van bepaalde emoties heeft daar mee te maken. Muziek of beelden spreken aan bij mensen die zich er emotioneel mee kunnen identificeren. Wanneer halverwege de beelden of muziek even niet wordt voldaan aan een bepaald verwachtingspatroon, dan resulteert dat gek genoeg in een onbewuste “dreiging” tussen de oren. Het lichaam maakt dan het fight-or-flight hormoon aan, adrenaline. Het resultaat: kippenvel!

Wanneer halverwege een stuk muziek niet wordt voldaan aan een bepaald verwachtingspatroon, dan resulteert dat in een onbewuste “dreiging” tussen de oren.

En kippenvel is nou net wat wij bij Studio QKLQ (kukeleku) voortdurend nastreven. Het produceren van audio en video waar u zich in herkent maar waar onvoorspelbare elementen het onderscheid kunnen maken. Studio QKLQ produceert:

Studio QKLQ weet zich te onderscheiden door gevoel boven verstand te plaatsen. Zo weten wij ons te fascineren door uw merk of product en kunnen wij effectief leunen op onze creativiteit. We produceren audio en video binnen eigen muren zonder beroep te doen op externen. Op deze manier kunt u een productie verlangen waarin al onze expertises vakkundig één geheel vormen en garant staan voor 100% tevredenheid. We zijn niet voor niets zo trots als een Haan! Wordt u onze volgende klant met kippenvel? Neem contact met ons op of kom langs in onze studio in Haarlem.

Nieuws

Lees hier onze laatste berichten uit de studio

  • Radiocommercial maken

Hoe maken we het?

Wil een radiocommercial laten maken? Bekijk hier onze video over ons plan van aanpak.

  • blog-studioqklq-nl

“STEMACTEUR, JA DAT IS EEN VAK!”

Wanneer het plaatselijke bakkertje niet in high definition documenteert hoe zijn banketstaven in de oven gedrukt worden, dan rijst al gauw de vraag wat deze bakker te verbergen heeft...

Wij produceren onder andere voor

Bekijk hier ons meest recente werk

Contact

Vrijblijvende brainstorm?

Bingerweg 18R / 2031 AZ Haarlem / +31 (0)23 3690999 / info@studioqklq.nl

BTW nr. NL1833.97.447.B01 / KvK nr. 56136242 / IBAN NL65 ABNA 0567030350

2019-09-09T16:20:57+02:00